Skip to content

Završen 30. Zagorski gospodarski zbor

Posted in Uncategorized

Trideseti Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljanje gospodarstvenika, obrtnika, OPG-a i brojnih drugih, uspješno je priveden kraju. Kako je i planirano, trodnevni međunarodni gospodarski sajam – Zagorski gospodarski zbor, održan je u Krapini od 8. do 10. rujna 2022. godine. Zagorski gospodarski zbor zajedno su organizirali Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, HGK – Županijska komora Krapina  i Radio Kaj.

Izlagači su bili s područja Hrvatske (šest županija), Bosne i Hercegovine i Slovenije. Sudjelovalo je ukupno 157 izlagača, od industrije i velikih izvoznika, telekomunikacija, Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije, brojnih OPG-a, od kojih su mnogi nagrađivani za ponuđene kvalitetne proizvode, područja financija i banaka, tradicijski i suvremeni obrti…

Zbor 2022. godine bio je veći i s više izlagača nego prethodne, a uz izlaganje i prodaju na izlagačkim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda, izlagalo se i u velikom šatoru na igralištu pokraj OŠ Ljudevit Gaj, ali i šire na prostoru grada Krapine kroz izložbu instalacija poduzetnika Krapinsko-zagorske županije STRUCTIA.

Za vrijeme održavanja Zagorskog gospodarskog zbora održani su i brojni dodatni sadržaji koji su nadopunili i proširili promociju gospodarstva u Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Bili su to sadržaji:

– Susret gospodarstvenika Krapinsko-zagorske županije u organizaciji HGK – Županijske komore Krapina, Poslovnog kluba Skup za Zagorje i Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije,

– Structia – Instalacije poduzetnika Krapinsko-zagorske županije,

– Turizam bez granica Radija Kaj – okupljanje direktora turističkih zajednica,

– Predstavljen projekt Aglomeracije Zagorskog vodovoda,

– Predstavljeni tradicijski i umjetnički obrti,

– Prezentacija EBC uredaja Vulkan 10,

– Za najmlađe dječje igračke, licitarska srca, lončarstvo…

– Seminar frizera i kozmetičara

– Besplatne frizerske i kozmetičarske usluge

– Sajamski radio u organizaciji Radija Kaj i Zagorskog radija

U tri dana Zagorski gospodarski zbor je obišlo nekoliko tisuća posjetitelja, a među njima je bio i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske sa suradnicima.

Zbor je održan po trideseti put, a u vremenu do početka priprema za novoga 31. po redu, organizatori će analizirati protekla tri desetljeća zborovanja u Krapini, te razgovarati s kakvim sadržajima, organizacijskim formama i sudionicima će zajedno otvoriti novo četvrto desetljeće.

Organizatori zahvaljuju svima koji su radili u organizaciji, izlagali ili na drugi način sudjelovali na ovogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru, ali i svim posjetiteljima koji su obišli i razgledali ponudu ovogodišnjeg sajma, u nadi da će idući biti još bogatiji i sadržajniji.