Skip to content

Zagorski gospodarski zbor od 9. do 11. rujna 2021.

Posted in Uncategorized

Zagorski gospodarski zbor, 29. po redu, održat će se u Krapini, od 9. do 11. rujna 2021. godine, za vrijeme Tjedna kajkavske kulture, u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Radija Kaj.

Zainteresirani za sudjelovanje se do 30. lipnja 2021. godine trebaju javiti – predbilježiti organizatorima, u prvom redu na službenu email adresu: info@zgz.hr ili telefonom na broj 091 5016420 (Martina Leljak).

O epidemiološkim mjerama će ovisiti hoće li Zagorski gospodarski zbor biti moguće organizirati u punom obimu kao i 2019. godine, ili u blažoj varijanti, u minimalnom obliku, kao prošle godine.

U raspravi, na prvom sastanku organizacijskog odbora ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora, među ostalim, sudjelovali su Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Josip Grilec, predsjednik HGK Županijske komore Krapina, Darko Varga, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Drago Gradečak, direktor Radija Kaj.

– Unatoč izazovnoj epidemiološkoj situaciji, pripreme za Zagorski gospodarski zbor su počele i vjerujemo da ćemo ga moći održati na način kao što je to bilo ranijih godina, navodi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. –  Razmišlja se o različitim opcijama, jer Zbor će se svakako održati, a mi ćemo se organizacijski prilagoditi okolnostima, naglašava Gregurović.

– Zagorski gospodarski zbor prilika je da obrtnici predstave ono što rade, rekao je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga, izrazivši uvjerenje da će epidemiološke prilike biti dobre te da će dozvoliti organizaciju u većem obimu nego što je to bilo prošle godine.

Da vjeruje da će ovogodišnji Zbor biti održan na način kao što je to bilo za gospodarstvo odlične 2019. godine, optimistično je rekao predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, te uputio poziv zainteresiranima da se prijave za sudjelovanje.

– Napravljena je analiza prošlogodišnjeg Zbora, koji je zbog pandemije održan na drugačiji način, kako bi se održala tradicija, a trenutna epidemiološka situacija dozvoljava nam da razmišljamo o organizaciji na nivou 2019. godine, no na malo drugačiji način, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Naše gospodarstvo, bez obzira na tešku godinu iza nas, pokazalo je da je na zdravim nogama i s obzirom na sjajne rezultate, zaslužilo je jednu veliku manifestaciju, tako da ćemo organizirati kvalitetnu manifestaciju i dati mogućnost gospodarstvenicima da se prezentiraju, a ujedno, bit će to generalna proba za slijedeće jubilarno 30. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora, naglašava Kolar. Javni poziv za sudjelovanje ovdje