Skip to content

Zagorski gospodarski zbor 2019. Sporazum

Posted in Aktualno 2019

Međunarodni sajam – Zagorski gospodarski zbor, održat će se u Krapini, od 12 do 14. rujna 2019. godine. Sporazum o petogodišnjoj suradnji na organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora potpisali su u srijedu 29. svibnja 2019. godine Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Davor Pleško, predsjednik HOK-a – Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Josip Grilec, predsjednik HGK – Županijske komore Krapina i Drago Gradečak, direktor Radija Kaj. Županija partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Varaždinska županija. Organizatori Zagorskog gospodarskog zbora su Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Radio Kaj.

Najveće okupljanje i promocija gospodarstvenika u Hrvatskom zagorju, na izlagačkom prostoru veličine pet tisuća četvornih metara, bit će u dvorani i na vanjskim prostorima OŠ Ljudevit Gaj Krapina, izložbenim kućicama i štandovima u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i na Trgu Ljudevita Gaja. Promovirat će usluge i izlagati proizvode gospodarstvenici iz Hrvatskog zagorja, ali i grada Zagreba, susjednih županija, susjednih Slovenije, Bosne i Hercegovine… Sudjelovat će nositelji obrta – od tradicijskih do suvremenih. Pokazat će se način proizvodnje dječjih drvenih igračaka, predstaviti turističku ponudu, održati skupove i promocije, ali i pokazati brojne dosege suvremenog gospodarstva.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije podsjeća da je  Zagorski gospodarski zbor jedan je od tri najjača u Hrvatskoj i to prije svega zahvaljujući našim gospodarstvenicima i obrtnicima čiji su rezultati od 2013. godine u uzlaznoj putanji. Sve to obvezuje nas da Zagorski gospodarski zbor organizacijski bude na najvišoj razini.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine ističe da Krapina političko, povijesno, kulturno i gospodarsko središte i Krapinsko-zagorske županije zaslužuje jednu ovakvu gospodarsku manifestaciju i naglašava da je u posljednjih pet, šest godina Zbor je doživio svojevrsni procvat, interes posjetitelja, ali i izlagača.

Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik HOK-a ističe da ove godine očekuju jednak lanjskom, ili veći broj izlagača, dobru ugostiteljsku ponudu i besplatne obrtničke usluge za posjetitelje, uručenje majstorskih diploma, prezentaciju obrtničkih zanimanja…

Josip Grilec, predsjednik HGK – Županijske komore Krapina, uvjeren je da će, kroz zajedničku aktivnost politike, gospodarstva i obrtništva, svaki slijedeći Zbor biti barem za nijansu bolji od prethodnog.

Drago Gradečak, direktor Radija Kaj, uz dobar sajamski program,  na površini od pet tisuća četvornih metara, najavljuje i snažniju promociju Zagorskog gospodarskog zbora, ali i gospodarstva općenito.

Sve informacije i programi izvorno će se neposredno uoči i tijekom održavanja Zagorskog gospodarskog zbora moći pratiti na službenoj web stranici www.zgz.hr, ali i svih pet organizatora. Dodatna komunikacija i informacije kod svi organizatora, ali i putem email adrese info@zgz.hr, te telefonom na broj 0915016420 – Martina Leljak, voditeljica organizacije.