Skip to content

PROMOCIJA PAZINSKOG CUKERANČIĆA, ZAGORSKIH MLINACA, ZAGORSKIH ŠTRUKLJI TE FESTIVALSKOG SUVENIRA KLOŠTER KIFLE

Posted in Uncategorized

Županijske gospodarske komore iz Pule i Krapine u suradnji sa Turističkim zajednicama te proizvođačima organiziraju okrugli stol te predstavljanje tradicionalnih proizvoda Istre i Zagorja. Organizatori: HGK ŽK Pula, HGK ŽK Krapina i TZ grada Krapine

Tradicijska gastronomija jedan je od glavnih turističkih aduta kojima se žele privući novi turisti, ali zadržati i stalni gosti. Gastronomski identitet pojedine regije jedan je od bitnih čimbenika u promociji turizma, a znamo da hrana ima posebno mjesto u životu svakog pojedinca. U posljednje vrijeme turisti sve više traže ponude koje se baziraju na autohtonosti pojedinog kraja. Iz tog razloga i Istra i Hrvatsko zagorje kontinuirano organiziraju gastronomske manifestacije kako u svojim regijama tako i van svojih granica kako bi što više promovirale tradicijske vrijednosti.

U sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini predstaviti će proizvode koji se od davnina pripremaju na stolovima u Istri i Hrvatskom zagorju, a koji su odlična prilika za predstavljanje ovih dijelova Hrvatske te za privući goste u naše krajeve.

OKRUGLI STOL

Mjesto: HGK ŽK Krapina, Trg Lj. Gaja Krapina

Tema: Gosti iz Istarske županije predstaviti će tradicionalni pazinski cukerančić kao gastro priliku za poseban doživljaj unutrašnjosti Istre.

Domaćini će prezentirati zaštićene zagorske mlince, zagorske štruklje te će predstaviti i ovogodišnji festivalski suvenir klošter kifle.

PREDSTAVLJANJE NA OTVORENOM

Mjesto: Šetalište hrvatskog narodnog preporoda, ispred Festivalske dvorane od 15,30 do 16,30

Gosti i domaćini imati će dva izložbena štanda gdje će moći izložiti izložbene materijale kao i proizvode, cijeli program voditi će Radio Kaj.