Skip to content

Pazinski cukerančić, Klošter kifla, mlinci, štrukli i popevke

Posted in Uncategorized

KRAPINA – Zaštićene i autohtone proizvode Istarske i Krapinsko-zagorske županije, u prvom redu kolačić istarskih svatova Pazinski cukerančić, Zagorske mlince, Zagorske štrukle i Klošter kifle, posjetiteljima Zagorskog gospodarskog zbora i Tjedna kajkavske kulture, u petak 11. rujna 2020. godine zajedno su predstavili HGK županijske gospodarske komore iz Krapine i Pule, turističke zajednice središnje Istre i grada Krapine, udruga Hrvatska žena Krapina i Radio Kaj. Posjetitelji su uživali u Pazinskom cukerančiću i Klošter kifli. Za odličnu prezentaciju Pazinskog cukerančića su se pobrinule Sanja Kantaruti, direktorica TZ središnje Istre, Mirjana Galant, zamjenica gradonačelnika Pazina, majstorice izrade ove tradicijske slastice Antica Vadanjel i Davorka Šaina, te Iva Jekić, voditeljica LAG-a Središnje Istre. Klošter kifle izradile su članice Udruge Hrvatska žena Krapina, a predstavila ih je predsjednica Marija Hlebec, dok je zagorske mlince i štrukle predstavio predsjednik Udruge tradicija Zagorja Matija Gulija.

U programu ove manifestacije, kojega je moderirala voditeljica Radija Kaj Gordana Tepuš, sudjelovali su predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec i direktorica Janja Kantolić i brojni drugi sugovornici i posjetitelji, među kojima i Gordana Ivanjek Tušek, Ivan Benc i drugi pjevači koji sudjeluju na ovogodišnjem Festivalu kajkavskih popevki.

Gosti iz Istre s domaćinima iz Zagorja, razgovarali su prije toga u Županijskoj gospodarskoj komori u Krapini o gospodarskim temama.