Skip to content

Najveća gospodarska manifestacija Hrvatskog zagorja, 31. Zagorski gospodarski zbor, od četvrtka 7. do subote 9. rujna u Krapini

Posted in Uncategorized

Zagorski gospodarski zbor, najveća gospodarska manifestacija Hrvatskog zagorja, u svom 31. izdanju, bit će održan od četvrtka 7. do subote  9. rujna 2023. godine, u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini. Program Zbora, predstavljen je u ponedjeljak, 4. rujna 2023. godine, na igralištu Srednje škole Krapina, gdje će jednim dijelom i biti održan. Naime, ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor, vraća se na prostor Srednje škole Krapina, a nekoliko će tvrtki, osim u sportskoj dvorani, izlagati i na sportskom igralištu. Oko 150 izlagača, od velikih tvrtki preko OPG-ova do predstavnika udruga, prezentirat će posjetiteljima svoju ponudu, a osim izložbenog dijela, bit će održani i paneli, razgovori i rasprave kako bi se učilo iz primjera dobre prakse, ali i rješavalo aktualna pitanja vezana za gospodarski sektor.

– Nakon tri mjeseca intenzivnih priprema i organizacije, sve je spremno za novo izdanje Zagorskog gospodarskog zbora koji će se po 31. puta održati u sklopu Tjedna kajkavske kulture, u središtu grada Krapine. Imat ćemo OPG-ove, izvoznike, Poduzetnički centar, razne udruge koje sudjeluju u gospodarskim i drugim aktivnostima, tako da će to biti jedan zaista lijep susret građana i gospodarstvenika, na kojem će biti predstavljeni brojni sadržaji, rekao je direktor Radija Kaj, Drago Gradečak, zahvalivši svim organizatorima na susretljivosti i suradnji.

– Zagorski gospodarski zbor ima dva cilja, prvi je pokazivanje snage zagorskog gospodarstva, a drugi je stvaranje mjesta koje će okupiti jedinice lokalne samouprave, gospodarstvenike, ali i građane. Zbog kvalitetnih panela koji, između ostalog, raspravljaju o značaju zdravstvenog turizma u našoj županiji, vjerujem da će Zbor biti itekako zanimljiv posjetiteljima, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek.

– Izrazito sam zadovoljan odazivom i ovogodišnjim brojem obrtnika, a ovim putem posebno bi se zahvalio i komorama iz Osječko-baranjske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke te Virovitičko-podravske županije kao i komore Grada Zagreba koje dolaze na Zagorski gospodarski zbor, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš, dodavši da će tijekom trajanja Zbora, kao i svake godine, biti dodijeljene majstorske diplome za više od 30 majstora.

Prvi Kajkavski festival održan je davne 1966. godine koji je počeo s izložbom cvijeća, može se reći kako je to bila preteča Tjedna kajkavske kulture koji danas poznajemo, ali i Zagorskoj gospodarskog zbora, objasnio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. – Svake godine Zbor ima nove sadržaje, a osim izložbe onoga što naši obrtnici i gospodarstvenici nude, tu je i čitav niz panela i rasprava, zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Zagorski gospodarski zbor predstavit će, prije svega da područje Krapinsko-zagorske županije ima dobro razvijeno gospodarstvo i vrijedne gospodarstvenike, a samim time i visoku zaposlenost, modernu tehnologiju i kvalitetan proizvod. – Posebno treba istaknuti da su naši gospodarstvenici podigli Krapinsko-zagorsku županiju u sam vrh po prosjeku plaća u Hrvatskoj. Peta samo županija u Hrvatskoj po visini prosječne plaće, a za to su zaslužni upravo naši gospodarstvenici, rekao je župan Željko Kolar.

Ova manifestacija svake godine okuplja renomirane obrtnike i gospodarstvenike iz Krapinsko-zagorske županije, ali i iz cijele Hrvatske, a organizatori su Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Radio Kaj.