Skip to content

Grupacija Smart City HGK sudjelovat će na 31. Međunarodnom sajmu „Zagorski gospodarski zbor 2023.“

Posted in Uncategorized

Grupacija Smart City HGK osnovana je kao mjesto okupljanja javnog sektora i domaćih tehnoloških tvrtki koje mogu odgovarati na potrebe urbanih sredina za pametnim i održivim rješenjima. Grupacija je usmjerena na razvijanje inovativnih rješenja koja unaprjeđuju život svih građana te istodobno potiču lokalno gospodarstvo. Tvrtke unutar Grupacije osiguravaju da gradovi i općine imaju pristup najnovijim inovacijama u područjima kao što su energija i voda, mobilnost, okoliš, otpad, IoT infrastruktura, turizam i konzalting.

Grupacija okuplja stručnjake i tvrtke s referencama na domaćem i inozemnim tržištima, i proizvođače s resursima za razvoj velikih hi-tech inovacija. Idealan su izvor informacija o trendovima i tehnologijama te u identifikaciji odgovarajućih poslovnih partnera. Članice su stekle iskustvo u inženjerstvu, informacijskim tehnologijama, urbanom planiranju i zelenoj infrastrukturi  – u smart city projektima.

Grupacija broji 50-ak članica, a neke od njih su:    A1 Hrvatska d.o.o., dinolab d.o.o., Ericsson Nikola Tesla d.d., Hrvatski Telekom d.d., Končar-Digital d.o.o., Rasco d.o.o., Rimac energy, Siemens, i mnoge druge.

Sudjelovanje na ovom Sajmu omogućuje dublje razumijevanje djelovanja Grupacije te pruža uvid u načine suradnje prema stvaranju inovativnih i održivih urbanih zajednica.

Stoga pozivamo sve predstavnike gradova, općina i razvojnih agencija da nam se pridruže u dijalogu i istraže mogućnosti za partnerstvo.

Janja Kantolić, poslovni tajnik HGK ŽK Krapina

Anđelko Švaljek, predsjednik HGK ŽK Krapina