Zagorski
gospodarski zbor

Krapina 7.- 9.rujna 2017.

Otvoren 25. zagorski gospodarski zbor

07.09.2017 Otvoren 25. zagorski gospodarski zbor

U Krapini je 7. rujna uz nazočnost mnogobrojnih uglednika i uzvanika iz političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života, u Amfiteatru Srednje škole u Krapini otvoren jubilarni međunarodni sajam 25. Zagorski gospodarski zbor.

Na otvorenju Zagorskog gospodarskog zbora prisutnima su se prigodnim riječima obratili izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, ministar turizma Gari Cappelli, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, te istarski župan Valter Flego.

U ime organizatora, okupljene su pozdravili i  predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, predsjednik HGK Županijske komore Josip Grilec, potpredsjednik HGK Josip Zaher, predsjednik HOK Dragutin Ranogajec i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Otvarajući ovogodišnje, jubilarno, 25. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, govorio je o reformama i investicijama koje Vlada RH provodi ili priprema, a koje bi trebale donijeti beneficije gospodarstvu.„Od strateških projekata tu je prije svega modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok, što je investicija vrijedna 662,2 milijuna kuna, zatim izgradnja sustava za pročišćavanje otpadnih voda Krapina, izgradnja brze ceste Popovec –Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum te nastavak izgradnje brze ceste Zabok – Krapina“, rekao je Antonić, te je prije samog proglašenja Zbora otvorenim, pozvao gospodarstvenike i obrtnike da se što kvalitetnije priprema za prijavu svojih projekata za razne europske fondove.

Zagorski župan Željko Kolar u svom se pozdravnom govoru osvrnuo na pozitivne trendove i uspjehe na području gospodarstva i obrtništva na području Krapinsko – zagorske županije u prethodnim godinama. Krapinsko-zagorska županija se nada pomoći ministra turizma Garija Capellija pri razvoju zdravstvenog turizma osiguranjem sredstava iz europskih fondova. Ministar turizma Gari Capelli u svom je govoru istaknuo kako je Ministarstvo turizma u svom paketu izmjena zakona pripremilo izmjene koje omogućuju prijavljivanje projekata zdravstvenog turizma na fondove EU, te najavio da će to uskoro napraviti i Ministarstvo zdravstva.  

Kako je Istra najrazvijenija županija u Republici Hrvatskoj, organizatori sajma odabrali su Istarsku županiju za ovogodišnju županiju partnera Zagorskom gospodarskom zboru.

Tako su gosti iz Istre predvođeni županom Valterom Flegom uveličali svečano otvorenje svojim kulturno-umjetničkim programom. Istarski župan Valter Flego iskazao je zadovoljstvo sudjelovanjem istarskih gospodarstvenika na Zagorskom gospodarskom zboru i raznolikom ponudom sajma prilagođenom širem krugu posjetitelja. Nada se nastavku i proširenju međusobne suradnje istarskih i zagorskih gospodarstvenika ne samo na sajmovima, nego i na konkretnim međunarodnim projektima.

Zagorski gospodarski zbor zajedno su organizirali Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, HGK Županijska komora Krapina i Obrtnička komora KZŽ, te medijski promotor Radio Kaj. Za vrijeme trajanja Zagorskog gospodarskog zbora, od 07. do 09. rujna posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnim igrama izlagača, dobiti besplatne frizerske i kozmetičarske usluge, te degustirati poznate autohtone zagorske specijalitete i kvalitetna vina uz bogat zabavni kulturno-umjetnički program.

Ove godine Zbor je okupio 280 izlagača, a održava se na više od 5.000 m2 zatvorenog i otvorenog izlagačkog prostora Osnovne škole “Ljudevit Gaj” Krapina, u izložbenim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i u prostorima Srednje škole Krapina, svakodnevno od 10-22 sata.

Fotogalerija