Zagorski
gospodarski zbor

Krapina 7.- 9.rujna 2017.

DAN KREATIVNIH ŽENA - okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu

08.09.2017 DAN KREATIVNIH ŽENA - okrugli stol posvećen ženskom poduzetništvu

Za vrijeme trajanja 25. Zagorskog gospodarskog zbora u Krapini sastale su se istarske i zagorske žene poduzetnice na Okruglom stolu o ženskom poduzetništvu pod nazivom DAN KREATIVNIH ŽENA. Okrugli stol održao se u petak, 8. rujna u prostorijama HGK ŽK Krapina u suradnji s ovogodišnjim partnerom sajma Istarskom županijom.

O svom putu prema uspjehu, ali i preprekama govorile su Dubravka Orlić Bašling, poduzetnica sa dugogodišnjim iskustvom na području uzgoja i prerade ljekovitog bilja, poduzetnica godine Milena Mičić iz Akvarija Pula  te  Lorena Boljunčić, poduzetnica koja je nedavno realizirala vrlo vrijedan projekt – Kuću maslinovog ulja u Puli. Iz Krapinsko-zagorske županije predstavile su se poduzetnice Silvija Celjak i Maja Buconjić Barišić.

Gđa Bašling razvila je vlastite proizvode visoke kvalitete iz domene kozmetike, drogerije i sl. te razvija mrežu kooperanata proizvođača lavande i drugog mediteranskog bilja kao sirovinu za svoju proizvodnju. Dobitnica je brojnih priznanja za kvalitetu svojih proizvoda. 

Poduzetnicama su se obratile i predsjednica KRUG-a (Hrvatske udruge poslovnih žena) GordanaRestović i Jasna Jaklin-Majetić predsjednica HGK ŽK Pula.

Gordana Restović, predsjednica KRUG-a - Hrvatske udruge poslovnih žena koja broji 200 članova, poduzetnicama je poručila da nikad ne odustaju. Udruga KRUG na raspolaganju je svim ženama, jer im želi pomoći da budu što aktivnije u društvu.

Jasna Jaklin-Majetić predsjednica HGK ŽK Pula. govorila je o svojim bogatim iskustvima vezanim uz razne oblike poticanja ženskog poduzetništva.

Okruglom stolu prisustvovala je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. Istaknula je da je Dan kreativnih žena jedna lijepa prilika da zapravo Krapinsko-zagorska i Istarska županija razmijene iskustva, probleme i sve one izazove s kojima se svakodnevno susreću. Naša županija je još uvijek duboko ruralna sredina, patrijarhalna i bez obzira na sve blagodati novih tehnologija i novih izazova koji su nam u svakodnevnom životu, još uvijek imamo premali broj poduzetnica i žena koje se odlučuju za poduzetništvo. Uočljiv je trend porasta ženskog poduzetništva i to je ono što veseli. Zamjenica župana je izrazila zadovoljstvo što je okrugli stol još jedna prilika da žene razmijene iskustva, da se međusobno ohrabre i pošalju poruku ostalim ženama da sve što je vezano uz poduzetništvo nije bauk, da se mogu organizirati i biti vrlo uspješne na vodećim pozicijama.

Fotogalerija